Provinciaal Kampioenschap 10 000m piste Roeselare

Het werd een zware wedstrijd over 25 rondjes in Roeselare. Bij vochtig weer en bij 27° midden de dag konden er moeilijk sterke tijden verwacht worden.

Nel Van Damme en Lore Haeve presteerden echter uitstekend tijdens het PK 10 000m, waarbij ze respectievelijk de eerste en tweede plaats behaalden in de A.C. categorie en ook beiden de eerste plaats behaalden in hun mastercategorieën.

Bjorn Verpoorte, een debutant op de piste na een lange herstelperiode, voltooide de race op zijn vrijetijdsschoenen met een mooie tijd van 37’30”.

Tiemen Laenens zette een persoonlijk record neer op de 1500m met een tijd van 4’02″29 tijdens dezelfde meeting.

Zyta Becu behaalde twee opmerkelijke resultaten in het kogelstoten en speerwerpen, waarbij ze in beide disciplines de eerste plaats veroverde.

Er heerst nogal verwarring over de toegestane schoenen voor piste-evenementen, aangezien de regelgeving eind 2023 is gewijzigd, wat onzekerheid veroorzaakt bij zowel atleten als officials.
De IAAF heeft een lijst opgesteld die regelmatig wordt bijgewerkt met goedgekeurde schoenen voor competitiegebruik, wat een nuttige bron is voor atleten om de laatste informatie te verkrijgen.
Klik hier om de lijst te bekijken.