Leeuwtjescriterium 17 augustus Oostende

Tijdens het leeuwtjescriterium van 17 augustus op het Verhellestadion  werden terug, zoals jullie hieronder kunnen lezen, enkele mooie prestaties geleverd.

Te beginnen bij de miniemen jongens waar Xander De Soete op de meeste onderdelen (80 horden, discus en kogel) zijn reeds bestaande beste prestaties verbrak en hiermee een totaalstand van 1602 punten behaalde. Voor Xander een meer dan geslaagde namiddag.

De meisjes miniemen werden vertegenwoordigd door Zoé, Cléo en Febe.

Cléo, net terug uit het buitenland, moest nog het juiste wedstrijdritme terugvinden. Een verbetering van haar hoogspringen met 1m25 en een 10,94 waarbij ze onder de 11” ging op de 60m horden zorgden voor een opsteker. In de totaalstand behaalde Cléo een verdiende zesde plaats met 2192 punten.

Febe verbeterde zich eveneens op de horden (10,63) en evenaarde haar 1,25m bij het hoogspringen,  op het einde liep ze nog een goed ingedeelde 1000m  Met deze prestaties en een puntenaantal van 2533 mocht Febe beslag leggen op de derde plaats.

Clubgenote Zoé eindigde een plaatsje hoger en werd 2de  met 2606 punten. Eveneens ging Zoé onder de 11” seconden op de 60m horden met een tijd van 10,92. Maar als klap op de vuurpijl sprong Zoé over een hoogte van 1m41 waarmee ze 6 centimeter boven  haar vorig record ging en eindigde in deze discipline als 2de na een atlete uit Dilbeek. Op de 1000m slaagde ze er ook nog in een flink stuk van haar besttijd af te doen.

Proficiat Xander, Zoé, Cléo en Febe.

Bij de pupillen meisjes legde Haily een mooi parcours af met een benadering van haar beste tijden, met als uitschieter het verspringen waar ze met een sprong van 3m20 maar liefst 17 cm verder sprong, zeker een proficiat waard. Haily eindigde op de 5de plaats in de totaalstand.

De jongens Senne, Wannes, Cedrik en Finn kwamen in actie bij de pupillen jongens.

Cedrik bewees nogmaals dat je met een goeie instelling en doorzettingsvermogen je steeds je eigen doelen kan stellen en er ook voor gaan.  Hij benaderde op 3 van de 4 disciplines zijn record, top Cedrik.

Senne, pas dit seizoen aangesloten bij de club, liep een mooie 1000m in 3,33,57 en zette op de 60m een tijd van 10,27 neer zo behaalde hij met een totaal van 1259 punten een 13de plaats. Goed gedaan Senne.

Nadat hij de vorige wedstrijd uitblonk bij het verspringen en ook op deze wedstrijd 1ste werd in deze discipline, slaagde Finn er tevens in om een straffe tijd op de 1000m neer te zetten. Hij verbeterde zijn tijd (3,25,49) met bijna 10 seconden van zijn besttijd aan het begin van het pisteseizoen. Finn mocht dan ook met zijn puike prestaties een bronzen medaille in ontvangst nemen. Proficiat.

Wannes, een beetjes ziekjes teruggekomen van reis, had het wat moeilijk om het beste van zichzelf te geven. Alhoewel hij zich nog wat pips voelde, snelde hij op de 60m naar een tijd van 9,26 sprong 3m70 ver en behaalde een 8ste plaats, wat getuigt van een fantastische inzet.

Na een geslaagde dag met enkele mooie momenten, zoals de vele toegestuurde foto’s getuigen, ook nog een dankjewel aan de juryleden en vrijwillige ouders en anderen, voor en achter de schermen, om deze wedstrijd vlot te doen verlopen en er voor de jeugdige atleetjes een mooie dag van te maken.